Träna som dansarna i Flashdance

Just nu råder en stor träningstrend i Sverige och vi tränar mer än någonsin. Något många tror spontant innebär att gå på gymmet eller köra löpträning i skogen. Faktum är att dans är en utmärkt motion för dig som vill boosta ditt välmående. Det är med andra ord helt rätt i tiden att träna dig i form med Flashdance som inspirationskälla.

Dansen genererar främjande hälsoeffekter

Så vad är det då specifikt som för med sig så pass mycket positivt med dansen? Din muskulatur stärks avsevärt genom att dansa, något du inte minst ser på flashdance dansarnas spänstiga kroppar. Eftersom hela kroppen är i rörelse skapas ett balanserat träningsutövande, vilket är gynnsamt för dig som vill stärka alla muskler. Se dock till att inte bli för långrandig i en och samma övning. Dansen präglas tyvärr av en hel del ledsjukdomar orsakade av överbelastning. Du kan läsa mer om sjukdomen på Artros.org som även tipsar om förebyggande åtgärder.

Det är heller inget tvivel om att dans är en aktivitet som genererar en positiv känsla. Vi blir helt enkelt glada av att röra på oss. Eller glada kanske inte är det korrekta ordet då det inte alltid handlar om renodlad glädje. Dansen genererar en frihetskänsla där vi får ut mycket av de hormon som helt enkelt måste ut. Åtminstone för att vi ska må bättre och känna tillfredsställelse. En deprimerad person som tar ett par danssteg kommer förstå det här på en gång. Det är något med dansen som tar kroppen till en annan dimension.

Fysiken, det vill säga din kondition och ork blir förbättrad oavsett vilken typ av dans du utövar. Flashdance hopp, bugg eller mer rogivande linedancing – all typ av motionsdans förbättrar din fysik och hälsa. Se bara på det populära underhållningsprogrammet Let’s Dance som nästintill förvandlar deltagarna till rena rama atleter!

Därför ska du dansa mer

Att kroppen liksom gungar igång till riktigt bra musik är något många av oss känner igen oss i. Det sker per automatik och är kroppens sätt att svara på den positiva känsla som uppstår i kropp och knopp. Dansen har bevisat sig ha flertalet hälsofördelar, vilka vi egentligen inte riktigt fångar upp. Det händer saker på flera olika plan i kroppen i samband med dans. Att komma igång med dans som motionsform bör därmed motivera alla som vill boosta sin hälsa.

Det finns även siffror som tyder på att fler väljer att dansa på fritiden. Välmående i en perfekt förpackning, vilket också börjat locka allt fler motionärer. Hur du väljer att dansa är upp till dig, men har du ork och energi kan flashdance-dansarna inspirera dig till grym träning!

Se bara på dansaren och skådespelerskan Hanna Lindblad som spelade Alex Owens i Flashdance musikalen på Chinateatern. Den spänst och fysik hon visade var resultatet av otaliga träningstimmar för att efterlikna Flashdance originalet.

Kategorier

eight-paper