Mer bakom kulisserna

Reklamfilm

I reklamfilmen om musikalen Flashdance ser vi Hanna (tidigare Lindblad) i rollen som Alex, svetsare på dagtid och dansare på kvällstid. Alex drömmer om de stora scenerna och gör sitt livs audition framför, en till en början, skeptisk jury som dock tinar upp och slutligen står upp och jublar över Alex (Hannas) framträdande. I bakgrunden hör vi en manlig speakerröst, som med bästa bio-röst, påannonserar musikalen Flashdance premiär och uppmanar alla att köpa biljetter.

Radiointervjuer

I Sveriges Radio P 4 kunde man 2013 höra Hanna intervjuas om rollen i Flashdance, om sitt yrkesval samt om sina drömmar. 2014 intervjuades medspelaren Siw Malmkvist och bara någon vecka senare Alexander Larsson, som spelar rollen som Joe.

Hanna berättade bl.a att hon alltid vetat att hon ville bli artist, och att hon varit tacksam för att ha ett så tydligt mål, främst under tonårsperioden. Hanna har egentligen aldrig funderat över något annat yrke, hennes passion för sitt yrke som musikalartist är väldigt tydlig och hon beskrev det som ett brett yrke med många valmöjligheter och utmaningar. Siw Malmkvist, som blev uppringd och tillfrågad att spela en roll i musikalen, visste först inte vad Flashdance var för något. Hon berättar i intervjun att hon först tackade nej, men att hon sedan fått hela manuset förklarat för sig och att hon då tänkt om. Hon var noga med att göra sin egen tolkning av karaktären, eftersom hon var rädd för att härma originalet annars. Hon talade sig varm om ensemblen, där många var mer än 50 år yngre än henne själv. “De är så rörliga. Jag är helt imponerad!”

Alexander Larsson, som spelar rollen som Joe, ägnar sig åt en hel del fysisk träning för att orka med jobbet som sång- och dansman. Han berättar i intervjun att han dock inte tar särskilda dansklasser eller sånglektioner, men att han håller igång och äter bra mat. En av Alexanders förebilder är medspelaren Karl Dyall, som han öser beröm över: “Han är 46 år och i bättre form än vad jag är!”

Turnén inställd

Tyvärr så kunde man i olika nyhetskanaler läsa att den planerade Sverigeturnén blivit inställd. Den skulle tagit sin början i februari 2015. Enligt arrangören Live Nation var inga nya datum inplanerade, att det var “olika faktorer som spelat in” samt att biljettförsäljningen gått sämre än förväntat.

Kategorier

eight-paper