Huvudpersonen Alex är en inspirationskälla

Musikalen har alltid varit en stor framgång. Ända sedan den 15 april 1983 har publik häpnat om och om igen över de otroliga dansarna och manuset som talar rakt till våra hjärtan. Det har kommit och gått flertalet föreställningar sedan Flashdance först hade premiär.

Man känner med Alex

En stor del av musikalens framgång är tack vare huvudkaraktären Alex. Man känner igen de känslor som utspelas i hela föreställningen. Att känna kärlek, hopplöshet, åtrå och glädje är väldigt verkligt för oss alla. Med dessa känslor får man se otroliga dansnummer vilket förstärker allting.

I den första musikalen år 1983 var det Jennifer Beals som spelade Alex. Jennifer är en naturligt vacker ung kvinna och hon var nära nog perfekt för denna roll. Många kvinnor blev inspirerade av både karaktären och Jennifer som person. Den naturliga skönheten tillsammans med ödmjukheten får alla att älska henne.

Sminket är där men står inte ut

Ofta har musikaler väldigt mycket smink. Att stå på scen gör att man behöver sminkas hårt för att synas. Men skillnaden med Flashdance är att du inte ser ett överdrivet smink. Karaktärerna har både contouring och läppstift som framhäver skådespelarnas egen hud. Allt är naturligt. Det passar bra in att enbart förhöja hudens skimmer. Därför känner man extra mycket med just denna musikal. De är som vi vanliga människor, de både ser ut och känner precis som vi gör. Och det är en av anledningar till att vi älskar Flashdance.

Höga krav på eftergångarna

Eftersom alla älskar Jennifer Beals i originalmusikalen ställs det väldigt höga krav på alla som spelar Alex. Om vi ser på exempelvis Hanna Von Spreti som spelade Alex då Flashdance framfördes på Chinateatern. Hanna är en naturlig skönhet och en grym dansare. Man kan utan tvekan förstå varför Hanna valdes.

Utöver föreställningen med Hanna Von Spreti är en ny Flashdance musikal på gång. Under 2019 – 2020 kommer 2Entertain och BB promotions framföra en ny version av Flashdance. Just nu är det Tyskland som får avnjuta musikalen. Men om vi ser historiskt sett så kommer även Sverige säkert få en ny Flashdance inom kort.

Inte sett den? Gör det!

Att se en av skådespelarna Jennifer, Hanna eller någon annan i rollen som Alex är en upplevelse. Oavsett vem man är och i vilken sits man är i, talar denna musikal till en. Den vackra, unga kvinna och chefen som blir kära. All åtrå och stämning bara sprutar ut från scenen, vare sig man ser live eller film. Den naturliga sminkningen och de vardagliga kläderna gör att man ser och känner mer, utan att bli distraherad. Så oavsett om du köper biljetter och åker till Köln för att uppleva musikalen eller hyr den som film är det något alla bör uppleva.

Kategorier

eight-paper