Uppskattat med musikalshower

På 80-talet hade filmen Flashdance premiär på vita duken som numera också är utförd genom en magisk musikal. Filmen handlar om en tonåring som har två jobb där ena jobbet är

svetsare och det andra jobbet är att vara exotisk dansare på en bar. Men den stora drömmen för denna tonåring handlar enbart om att få komma in på en balettskola. Denna film blev en kanonsuccé och musikalen har också blivit en riktig populär show. När musikalen skulle ha premiär var det fullsatt redan första datumet för showen. I många tidskrifter stod det om musikalen i flera reportage och i Expressen fanns en helsida om Flashdance och hur upplägget för denna sprakande show skulle komma att bli.

I populära Tv-program såsom Let’s dance kan man läsa om kändispar som dansar där de gestaltat denna filmmusikal med sina danssteg i programmet. Det bevisar hur denna film fortfarande i allra högsta grad lever!

Skäm bort någon med en musikal

Musikaler och shower har i alla tider fått många att bli hänförda. Att sitta som publik och kanske få uppleva sin allra bästa favoritfilm i en fantastisk musikalisk show på en scen är en känsla som är svår att beskriva med ord. Den känslan måste upplevas. Att ge bort en musikalupplevelse till någon är en fantastisk present. Speciellt om man vet att personen som är tänkt för gåvan är mycket intresserad av ämnet som showen eller musikalen handlar om. Vi tar exemplet Flashdance som är en populär romantisk gammal 80-tals rulle där säkert många haft den som en favoritfilm. Tänk då att få ge just den personen denna musikal i gåva som även är dansare själv. Då blir det en fantastisk extra krydda för den personen. Det är aldrig fel att ge någon en upplevelse.

Eller att som företag som främst sysslar med företagsfilm erbjuda sina tjänster med att hjälpa till att förvandla Flashdance-filmen till en sorts inspirations-informationsfilm för att påvisa att drömmar faktiskt kan bli verklighet med hårt jobb bakom. Och att aldrig någonsin ge upp.

Om denna film visas på dansskolor och balettakademier kanske elever lättare kan relatera till sig själva och få insikten att kämpa hårdare för att nå sina drömmar. Är man intresserad av att själv lära sig dansa finns många bra skolor och en av dessa dansutbuldningar finns på där många kunniga lärare ger kurser i olika danser.

Att filmen fortfarande ger ett intryck till många är ganska tydligt. Filmen är över tjugofem år gammal men lever fortfarande och nu kommit till liv igen genom en musikal. Det bevisar hur många av oss fortfarande uppskattar budskapet i filmen och handlingen. Att dans också är en befriande form av terapi att kunna få utlopp av inre känslor som kanske betungar eller gör oss stressade är också en tillfredsställande aspekt. Dans kan även få oss att bli starkare och i SvD finns en bra artikel som visar hur vårt självförtroende stärks genom dans och kan få oss mer trygga i oss själva.

Denna film gör ett tydligt avtryck i hur mycket dans kan utföra för oss människor i mångt och mycket.

Kategorier

eight-paper