Bakom kulisserna

Fotografering

Inför fotograferingen av den klassiska affischbilden av dem alla, “regn-bilden”, fanns Showtics reporter med bakom kulisserna. Hon fick se på när Hanna (då Lindblad) gjorde sitt allra yttersta för att fånga den rätta känslan och posen. I lokalen fanns, förutom Hanna och reportern, en stol, en vattenmaskin, en fotograf, några medarbetare och ett gäng lampor. Man provade olika vinklar, ljus och diverse dansposer och steg, medan ledmotivet “What a feeling” spelades i bakgrunden. Som tur är, berättade Hanna, var det varmt vatten hon fick på sig, men att det för övrigt inte är ett vidare glamoröst jobb. Hanna berättade vidare om sin längtan till premiären, att det i samband med fotograferingen började kännas “på riktigt” och att det krävdes otaliga danslektioner för att komma i form till denna fysiskt och danstekniskt krävande roll.

Premiärmingel

Showtics reporter var även på plats under premiärminglet, och fick en pratstund med bl.a Robert Wells, Lars-Åke Wilhelmsson och musikaldrottningen själv – Hanna Von Spreti. Wells, som var på ett strålande humör, kunde bland annat berätta att låten Maniac tillkommit helt hastigt under en kafferast. Detta hade han fått berättat för sig när han var över i USA och själv spelade med låtmakaren och sångaren, Michael Sembello. Wilhelmsson var försiktigt optimistisk eftersom han egentligen inte kände till så mycket mer om musikalen än de mest kända låtarna. Hanna själv var både nöjd, glad och uttömd efter premiären. Mest nöjd var hon med finaldansen och det faktum att hon inte skadat sig. Efter premiären firade Hanna med vänner och familj.

Stöttande publik

I Motalamagasinet har man kunnat läsa om stadens stolthet, musikalstjärnan Hanna Lindblad. Hanna berättade i en intervjun bakom kulisserna på China Teatern, att rollen som Alex varit en drömroll länge, men att få roller varit så krävande och utmanande rent sång- och dansmässigt. För att inspireras och komma i form inför rollen spenderade Hanna en månad i New York, där hon tog upp till 6 dansklasser om dagen. Hon berättade även om stödet från publiken, inte minst ifrån Motalaborna, som stöttat och följt henne sedan länge. Hon avslöjade dessutom att hon, likt kollegan Peter Jöback, drömmer om att få gästspela på BroadwayHon berättade faktiskt att det funnits representanter på plats på China Teatern, så vem vet…

En dag på jobbet

Så här kunde en dag på jobbet se ut när man, som Hanna, Siw, Rennie och de andra i ensemblen, gjorde sig redo för föreställning:

  • 13:00 Smink – sminkösen Petra Göransson förbereder Hannas hår och make-up
  • 14.00 Snabbrepetition – Rennie och Hanna går igenom gemensamma dansrutiner
  • 14:15 Fler till logen – Katrin och Siw tar plats i logen och stämningen stiger
  • 14:20 Mer smink – Linus blir sminkad medan han berättar roliga anekdoter från en föreställning

han gjort tillsammans med Siw

  • 15.00 – Showtime!

Kategorier

eight-paper